sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Lähiympäristön kartoitusta

Lauantaina oli mukavan aurinkoinen ilma, joten kannoin kameraa mukanani koko päivän tarkoituksena ottaa blogiin kuvia lähiympäristöstä. Enpä sitten kuitenkaan shoppailuinnoltani muistanut ottaa montaakaan kuvaa, joten suurin osa seuraavista kuvista on otettu normaalin harmaina päivinä. Saattepahan oikean kuvan täällä vallitsevasta säästä. Alkuun muutama kuva tyhjästä asunnosta. Nyt sinne on hankittu jo sänky, pöytä ja tuolit, joten ihan näin autioita ei onneksi enää ole. Lisäksi Suomesta tuodut pikkutavarat vievät yllättävänkin paljon tilaa. Keittiöön ei tarvitse hankkia uunin lisäksi yhtään mitään, koska toin kaikki astiani mukanani autossa.

 

Meidän talomme on naapuruston ainoa useampia asuntoja sisältävä rakennus, kaikki muut ovat omakotitaloja. Talot ovat todella lähellä toisiaan, mutta monella on pieni puutarha, jota he selkeästi hoitavat innolla.


Pyöräilymatka töihin on osoittautunut todella mukavaksi, varisinkin niinä päivinä kun sade ei pääse yllättämään. Reitti kulkee peltojen keskellä ja pyörän selästä voi bongailla hevosia, lampaita, vuohia ja kanoja.



Yleisesti ottaen tuntuu kummalliselta, että täällä saa tammikuussa herätä lintujen lauluun ja katsella kanien hyppelyä työpaikan ikkunasta. Aurinkoisina päivinä tälläinen talvi kelpaa minulle hyvin, mutta harmaina päivinä, jotka siis ovat huomattavasti yleisempiä, kaipaan Helsingin lumisuutta. Vaikka eipä se lumi sielläkään mikään itsestäänselvyys ole viime vuosia lukuunottamatta.

Borek saapui tänne perjantaina ja lauantain vietimme Wageningen keskustassa välttämättömyyksiä ostellen. Mukaan tarttui mm. suihkuverho, kylppärin matto sekä käytetty pyörä Borekille. Käytettynä löytyi myös pesukone, jonka kytkentä tosin on vielä pienoinen mysteeri. Vuokranantajamme mukaan täällä ei lain mukaan saa kylpyhuoneessa olla sähköpistokkeita, joten niitä ei meiltäkään löydy. Missä ihmiset sitten kuivaavat hiuksensa ja ajavat partansa, kysyn vaan?

Seuraavissa kuvissa on Wageningenin kirkko, jonka ympärillä on markkinat joka keskiviikko ja lauantai. Ainakin sieni- ja pähkinäkojulla täytyy tulevaisuudessa vierailla ahkerasti.


Viimeiset kuvat ovat kauppakadulta, jolta löytyy lähes kaikki tarvittava aina sikarikaupasta suomalaista designia myyvään liikkeeseen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti