maanantai 10. tammikuuta 2011

Matkalla



Olen laivassa matkalla Helsingistä Travemundeen, Saksaan. Vietettyämme yhden yön Lyypekissä ajelemme sieltä huomenna Hollantiin isän kanssa. Auto on täyteen ahdettu, mutta mukaan mahtuivat lähes kaikki vaatteet, astiat ja muut tärkeimmät pikkutavarat. Huonekalut täytyy hankkia paikan päältä olettaen etten saa vuokrattua kalustettua asuntoa. 

Viimeinen viikko Suomessa ei sujunut mitenkään ongelmitta. Kuvittelin vielä tiistaina, että minulla on reilusti aikaa pakata ja siivoilla kotona, mutta keskiviikkona sitkeä flunssani rupesi taas kiusaamaan. Torstain ja perjantain vietinkin aikuisikäni kovimmassa kuumessa, joten pakkaaminen jäi aika vähälle. Lauantaina olo oli sen verran parempi, että sain perheväen avustuksella auton pakattua ja kävinpä vielä katsomassa Pähkinänsärkijänkin baletissa illalla. Laivalla on onneksi aikaa rentoutua ja parannella flunssaa. 


Asuntotilannekin näyttää tässä vaiheessa hieman valoisammalta. Keskiviikolle on sovittuna yksi näyttö aika lupaavasta asunnosta ja toistakin paikkaa pääsen toivottavasti katsomaan tämän viikon aikana. Kieltäydyin lopullisesti yliopiston asuntolapaikasta, joten jostain yösija pitäisi löytää etten joutuisi enää töiden alettua nukkumaan hotellissa. Väitöskirjan ohjaajani on onneksi ihanan toimelias nainen, jonka apuun voin tarvittaessa turvautua kielimuurin tai muiden ongelmien tullessa eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti